Gravel Adventure Kälviä III ja Arvon kuntoajo 2024
PyöräilyJulkaistu: 08.06.2024 16.09

Gravel Adventure Kälviä III ja Arvon kuntoajo 2024

Perinteinen Gravel-pyöräilyn kulttitapahtuma tulee jälleen 10.8.2024! Tällä kertaa reitti vie meidät vielä julkaisematonta reittiä pitkin Kannukseen ja Kahvibaariin sekä sieltä takaisin Kälviälle legendaarisen Hietasalmenkatkelman kautta. Voit kuvitella itsesi Mikamyllylämäisessä ympäristössä kahlaamassa suolla, mutta pyörä selässäsi.

Tämä tapahtuma ei jätä ketään kylmäksi, eikä kenkiä kuivaksi, jos uskaltaudut mukaan. Suossa rämpimisen korvaa sinulle Viitasalonnevan eteläpuolta kulkeva hiekkainen tie, jossa maisemat ovat yhdet Keski-Pohjanmaan kauneimmista. Loppumatka onkin pelkkää alamäkeä kylälle ja Pekan Pizzaan jälkipeleille. Pizzat kuuluvat luonnollisesti osallistumismaksuun, joka on jälleen inflaatiovapaa 35€.

Jos gravel ei ole sinun juttusi, voit käydä maantiepyörällä Ullavassa tai Kannuksessa kääntymässä ja palata kylälle Pizzalle.

Lähtö klo 10.30 Kälviän urheilukentältä ja maali samassa paikassa. Pekan Pizzan löydät Kajaanintien varresta. Pesumahdollisuus Kälviän urheilukentällä.

Arvon kuntoajo ajetaan samaan aikaan. Reittinä tuttu Kälviä-Ullava-Kannus-Ullava-Kälviä. Matkaa saa tehdä omaan tahtiin tai porukassa. Taukoa voi pitää Ullavan M-marketilla tai Kannuksessa Kahvibaarissa. Kahvibaari aukeaa klo 12.00, joten jos olet siellä kovin hyvissä ajoin, niin malta hetki ja odota baarin avautumista. Voit myös ajaa reitin Kälviä-Ullava-Kälviä, jolloin matkaa tulee 60 km. Kannuksessa käydessä 100 km pitäisi tulla täyteen. Voit myös ajaa Ullavasta suoraan ja käydä kääntymässä Kaustisentiellä ja palata takaisin samaa reittiä. Varoituksena, että Ullavantie on paikoitellen huonossa kunnossa, joten vararengas on ehdoton varuste jokaiselle pyöräilijälle.

Järjestäjällä ei ole huoltoa tarjolla, joten jokaisen tulee huolehtia mahdollisen varusterikon sattuessa pyörän korjaustoimenpiteistä. Loukkaantumistapauksissa hätänumero 112 auttaa pyöräilijöitä. Jokaisen tulee huolehtia omasta vakuutusturvasta.

Ajo omalla vastuulla ja gravel-pyöräilyn reitti julkaistaan jalki.fi sivustolla lähempänä tapahtumaa pienen jännityksen ylläpitämiseksi, mutta gravel-reitin mitta n. +100 km. Järjestäjän huoltopiste Kannuksen Kahvibaarissa, mutta omilla eväillä kannattaa taipaleelle startata.

Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta tai sähköpostilla mikko.nikkila(at)hotmail.com, jos maksat osallistumisen Epassilla tai vastaavalla. Muuten maksu ilmoittautumisen yhteydessä oheisesta linkistä. Hinta 35€. Mahdollisessa perumistarkoituksessa ota yhteys yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Epassista tapahtumaa voi etsiä hakusanoilla: Kälviän Tarmo, KäTa, pyöräilyjaosto