Ronde van Kälviä/ Kälviän ympäriajo 2019
PyöräilyJulkaistu: 05.01.2017 00.00

Ronde van Kälviä/ Kälviän ympäriajo 2019

Ronde van Kälviä/Kälviän ympäriajo poljetaan 11.5.2018 klo:10.00. Tapahtuma on kuntoajo, jossa ei oteta aikaa. Tapahtuman idolina toimii Italiassa Sienan lähistöllä keväisin ajettava nuori klassikko Strade Biance, jonka reitti kulkee osaksi pitkin toscanalaisia valkohiekkaisiasantateitä

Lähtö ja maali on Pyörä ja Urheilu Maunumäellä, (Kälviäntie 35, 68300 Kälviä). Maalipaikalla on tarjolla sämpylää ja kahvia ja lapsille mehua ajon jälkeen.

Reitti on pääasiassa sorateitä, osa parempikuntoisia ja osa voi olla karkeammassa kunnossa. Huoltoauto seuraa ryhmää, jos tulee rengasrikkoja, mutta jokaisen olisi hyvä varustautua vararenkaalla ja pumpulla. Suositeltavia pyöriä ovat maastopyörät, hybridit, tavalliset peruspyörät tai cyclocross-pyörät. Maantiepyörällä ei reitille kannata lähteä, ellei alla ole pistosuojatut renkaat.

Pidemmät lenkit voi ajaa vapaata vauhtia, yleisiä liikennesääntöjä noudattaen. Risteyksissä ei ole liikenteenohjausta, vaan reitti on merkitty selvin opastein.Kypärän käyttö on pakollista ryhmäajossa ja jokainen ajaa omalla vastuulla tai vakuutusturvallaan.

Osalistumismaksu on 10 euroa ja se sisältää osallistumisen, huoltoauton palvelut mahdollisissa rengas/välinerikoissa ja Palon pirtillä huoltopisteen evästarjoilun. Kaikille matkoille osallistumismaksu on saman suuruinen. Ilmoittautua tapahtumaan voi maksamalla osallistumismaksun Kälviän Tarmon pyöräilyjaoston tilille: FI44 5163 7140 0123 59 tai tapahtumapaikalla ennen tapahtuman alkua. Viestiksi maksuun RvK tai Kälviän ympäriajo.

Ennen ajon alkua osallistujia pyydetään käymään paikallisessa pyöräliikkeessä ostoksilla. Ympäriajon kunniaksi Eero antaa hyviä tarjouksia tuotteesta kuin tuotteesta. Etenkin vararengas on hyvä olla joka lenkillä mukana.

Reitti 40 km kulkee Passojalle, Honkiperälle ja siitä aina Lehdonjärvelle saakka. Riippaan päästyä voivat kovakuntoiset tehdä lisälenkin Vuolteelle ja Puukankaalle, kun maltillisempi porukka voi palata Kälviälle jo radanvarsitietä tai Passojantietä pitkin.

https://www.strava.com/activities/2345891014?fbclid=IwAR2GzYOcoGmijnt-7EbvSAMywaKsQv-gfrAF4MKKHuY6AAibU0mv8L6MKMk