Gravel adventure Kälviä ja Arvon kuntoajo 13.8.2022
PyöräilyJulkaistu: 23.06.2022 16.43

Gravel adventure Kälviä ja Arvon kuntoajo 13.8.2022

Pyöräilytapahtumat tekevät paluun Kälviälle parin hiljaisemman vuoden jälkeen. Lauantaina 13.8.2022 ajetaan kaksi tapahtumaa samaan aikaan.


Gravel Adventure Kälviä on 100 kilometrin pituinen soratiekuntoajo Kälviän ja Ullavan hienoimmilla sorateillä. Matkaan on syytä lähteä seikkailumielellä, sillä edessä voi olla pätkän matkaa suon ylitystä, singletrack-polkua, soratietä ja vaikka mitä. Reitillä on yksi huoltopiste Ullavassa M-market Lukkarissa, jossa voi täyttää vesipullot ja nauttia osallistumismaksuun kuuluvat pulla-kahvit tai kahvit sämpylällä. Reitin voi kiertää omaan tahtiin niin lujaa kuin haluaa, jos löytyy gps-laite, reittiä ei ole merkitty maastoon. Matkaan lähtee myös verkkaista vauhtia etenevä pyöräilijä, jonka matkassa voi reitin kiertää n. 20 km/h vauhtia.

Arvon kuntoajo ajetaan samaan aikaan ja se on perinteinen maantiekuntoajo ilman ajanottoa. Reittinä on Kälviä-Ullava-Kälviä. Kääntöpisteenä toimii M-market Lukkari, jossa voi täyttää vesipullot ja nauttia osallistumismaksuun kuuluvat pulla-kahvit tai kahvit sämpylällä. Jos haluat ajaa vähän pidempään voit käydä kääntymässä Kaustisen tiellä saakka tai kurvata Ullavan kirkonkylältä Kannukseen ja kirmata sieltä joko takaisin Ullavaan tai suoraan Kälviälle. Tyyli on vapaa.

Reitti Kälviä-Ullava-Kälviä 60 km. Kääntöpaikka Ullavan M-market Lukkari

Reitti Kälviä-Ullava-Kannus-Ullava-Kälviä n. 110 km.

Reitti Kälviä-Ullava-Korven risteys-Kälviä n. 75 km

Matkat kruunaa osallistumismaksuun kuuluvat pizza, kebab tai hampurilaisateria Kälviällä Pekan Pizzassa osallistumismaksun hinnalla. Pekan Pizzasta jokainen varmasti löytää makoisaa ja maittavaa syötävää pyörän päällä vietetyn päivän jälkeen.

Koska tapahtuma on tunnelmaltaan rento ja vapaamuotoinen voi jokainen ajaa halutessaan lyhyemmän tai pidemmänkin päivämatkan.

Arvon kuntoajo starttaa klo 09.55 ja Gravel Adventure Kälviä klo 10.00

Lähtö tapahtuu Kälviän urheilukentältä Ridantie 3 68300 Kälviä, jossa on tilaa autoille ja mahdollisuus käydä pesulla ajon jälkeen. Arvotavaroiden säilytystä ei ole järjestetty.Jos haluat maksaa osallistumismaksun 30 € esim. ePassilla, Tykyseteleillä, Smartumeilla tai vastaavilla, niin ilmoita osallistumisesi sähköpostilla mikko.nikkila(at)hotmail.com, jolloin sinun ei tarvitse täyttää alla olevaa lomaketta.

Molempiin tapahtumiin osallistumismaksu on 30 € ja se sisältää huoltopisteen tarjoilut pulla-kahvit tai sämpylä-kahvit sekä vapaavalintaisen pizza-kebab- tai hampurilaisaterian Pekan Pizzassa Kälviän Kaffeli, Kälviänkatu 16, 68300 Kälviä. Osallistujille jaetaan ruokakupongit lähtöpaikalla ennen ajon alkua. https://www.kalviankaffeli.com/menu/pizzat/

Gravel-reitin gpx-jälki löytyy täältä: Komoot.com jälki.fi

Paljon lisätietoa gravel-pyöräilystä löydät mm. https://www.tubeless.cc/ sivustolta. Siellä myös lista Suomen Gravel tapahtumista.